pc

MMMMMMMMMMM

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ CHAT ΤΟΥ RadioSkyfox.com ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ !

Β

ΓΙΑ ΤΗΝ WEBTV 
ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Loading...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ RESTART
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...
 

Φ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

20 ΠΟΛΕΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΧΡΩΜΑΤΑ...


Πολλές πόλεις εκεί έξω… γεμάτες με πανύψηλα κτίρια και γυάλινες προσόψεις…γκρίζες και μελαγχολικές, φτιαγμένες από τσιμέντο… όμως είναι και οι άλλες πόλεις… εκείνες που σε γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία… που φωτίζουν την καρδιά σου ! Πόλεις που μοιάζουν να έχουν 


ξεπηδήσει από πίνακες ζωγραφικής και να έχουν βουτήξει στον χαρούμενο κόσμο των χρωμάτων…Όχι δεν τις φαντάζομαι … απλά υπάρχουν…

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

1. Via Galuppi, Burano, Italy

Όταν άκουγα για τη Βενετία, το μυαλό μου πήγαινε κατευθείαν στα ρομαντικά και γραφικά κανάλια… ώσπου ανακάλυψα το μικροσκοπικό νησί Burano… Ένα μέρος με φωτογενής θησαυρούς… Η ιστορία λέει ότι τα πολύχρωμα σπίτια βάφτηκαν για να μπορούν να διακρίνουν την ιδιοκτησία μιας οικογένειας από την άλλη κατά την διάρκεια της ομίχλης.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

2. Rua Luis de Camões, Águeda, Portugal

Πορτογαλία… μια ζεστή χώρα, με καύσωνα τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο ετήσιο πρόγραμμα «Umbrella Sky» τοποθετούνται εκατοντάδες ομπρέλες σε διάφορα σημεία…

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

3. Balat Istanbul (Constadinopel)

Μια παλιά συνοικία της Κωνσταντινούπολης… όπου η γειτονιά έχει γίνει πιο ποικιλόμορφη με τη πάροδο του χρόνου. Ευχαριστιέσαι να τριγυρνάς μέσα στη παλιά αρχιτεκτονική ,θαυμάζοντας τα ερειπωμένα κίτρινα και ροζ κτίρια διακοσμημένα με κόκκινες ή πράσινες κουρτίνες… όλα ενάντια στο γαλανό ουρανό.
20 πόλεις γεμάτες χρώματα

4. Rue Targui, Chefchaouen, Morocco

Η μπλε πόλη του Μαρόκου (Blue City) είναι τόσο απομακρυσμένη, που έχει μείνει «κλειστή» για τον υπόλοιπο κόσμο για το ήμισυ σχεδόν μιας χιλιετίας… Το μπλε χρώμα χρησιμοποιήθηκε για να απομακρύνει τα κουνούπια, αλλά ακόμα και αν δεν το κάνει… σίγουρα θα τραβήξεις τις ωραιότερες φωτογραφίες, χωρίς ίχνος φίλτρου.


20 πόλεις γεμάτες χρώματα

5. Vernazza, Italy

Κάθε φωτογραφία που τραβάς είναι ένα καρτ ποστάλ…Χρώματα όπως : ροζ παστέλ, κίτρινο και πράσινες αντανακλάσεις στην επιφάνεια της θάλασσας , στην ακτογραμμή Vernazza, συνθέτουν μαζί με τα πέντε γραφικά παραθαλάσσια χωριά που απαρτίζουν την Cinque Terre ένα μαγευτικό τοπίο που δεν πρέπει να χάσεις.


20 πόλεις γεμάτες χρώματα

6. Rio de Janeiro

Οι καλλιτέχνες Jeroen Koolhaas και Dre Urhahn έχουν δημιουργήσει μια κοινότητα τέχνης από τη ζωγραφική, ολόκληρες γειτονιές σε όλο το κόσμο. Το 2010 μετατράπηκε μια περιοχή στο Ρίο ντε Τζανέιρο σε ένα γιγάντιο καμβά. Η τοπική νεολαία κινητοποιήθηκε και όλοι μαζί μετέτρεψαν τα σπίτια της Σάντα Μαρία σε ένα ουράνιο τόξο από πολύχρωμες ακτίνες.


20 πόλεις γεμάτες χρώματα

7. Jodhpur, India

Πριν από πολύ καιρό, οι οικογένειες Βραχμάνων έβαψαν τα σπίτια τους μπλε, ένα βασιλικό χρώμα, για να διακρίνουν τους εαυτούς τους από τους κοινούς. Όμως σύντομα ακολούθησαν το παράδειγμά τους και οι άλλοι… με αποτέλεσμα να οδηγήσουν όλη την πόλη σε ένα βασιλικό μπλε χρώμα.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

8. St. John’s, Newfoundland

Αυτό το πολύχρωμο θέαμα ονομάζεται Jellybean Row… Οι καπετάνιοι των πλοίων έβαψαν τα σπίτια τους σ’ένα ξεχωριστό χρώμα καραμέλας ώστε να είναι ευκολότερο να εντοπίζουν τα σπίτια τους από τη θάλασσα.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

9. La Boca, Buenos Aires

Σχεδόν κάθε χρώμα φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί στη περιοχή La Boca. Η γειτονιά χτίστηκε με θραύσματα υλικών από κοντινά ναυπηγεία, συμπεριλαμβανομένων και βαφών που απέμειναν, τα οποία βρέθηκαν από τους κατοίκους και δημιούργησαν αυτή την οπτική απόλαυση.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

10. Old San Juan, Puerto Rico

Δε θα βρεις τις ίδιες αποχρώσεις να επαναλαμβάνονται ποτέ σε αυτή τη γειτονιά. Οι φοίνικες προσθέτουν αναμφισβήτητα ένα στοιχείο Καραϊβικής σε αυτόν το γοητευτικό παλιό κόσμο ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του San Juan …φυσικά η ζωντανή νυχτερινή ζωή δεν ξεχνιέται.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

11. Procida, Italy

Σε αυτό το μικροσκοπικό νησί στοιβάζονται χρωματιστά καραμελέ σπίτια , μέσα στο λαμπερό μπλε φόντο της Μεσογείου.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

12. Zhangye Danxia Landform Geological Park, China

Αυτά τα ριγέ, πολύχρωμα βουνά στην Κίνα ( καλά θυμάσαι από τους top παραμυθένιους προορισμούς), μοιάζουν κάτι περισσότερο από ένα βιβλίο παραμυθιού, είναι ένα πραγματικό μέρος. Οι λωρίδες προέρχονται από στρώματα ορυκτών και ψαμμίτη, δημιουργώντας αυτό το δροσερό αποτέλεσμα ζέβρας.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

13. Santorini, Greece

Δεν θα ξεχνούσα ποτέ αυτό το μαγευτικό νησί της χώρας μας. Διάσημη όχι μόνο για το απίστευτο ηλιοβασίλεμα της, αλλά και για την ασβεστωμένη αρχιτεκτονική της σε συνδυασμό με το μπλε φόντο ουρανού και θάλασσας… και φυσικά το καταπληκτικό φαγητό της.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

14. Amsterdam, Netherlands

Η Utrecht είναι μια αρχαία πόλη με πολλά από τα κτίρια της να έχουν επιστρέψει στις αρχές του Μεσαίωνα. Τα πάντα εδώ έχουν ανανεωθεί χρωματικά.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

15. San Francisco, California, USA

Εάν πάντα ονειρευόσουν να ζήσεις μέσα σε μια ροζ τσιχλόφουσκα σε στυλ βικτοριανό… υπάρχει μέρος… το Σαν Φρανσίσκο μπορεί να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα. Οι «painted ladies» είναι από τα πιο αναγνωρισμένα χρωματιστά έργα της πόλης… τα φωτεινά όμως χρώματα μπορείς να τα βρεις οπουδήποτε σε όλη την πόλη.


20 πόλεις γεμάτες χρώματα

16. Bo-Kaap, Cape Town Africa

Bo-Kaap …. ένας από τους αρχικούς κόμβους της Μαλαισιανής κουλτούρα… Σήμερα αποτελεί μια από τις πιο μοντέρνες και ακριβές γειτονιές με πολλά εστιατόρια και μπαρ που σερβίρουν κρασί.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

17. Brighton Beach, Melbourne, Australia

Ακριβώς 82 φωτεινά χρωματιστά κουτιά θαλάσσιων αποδυτηρίων παραταγμένα στη τέλεια λευκή άμμο της παραλίας του Brighton. Αρχικά είχαν κατασκευαστεί για τις βικτοριανές γυναίκες… ώστε να μπορούν να να αλλάξουν και να βάλουν το μαγιό τους όσο πιο διακριτικά γίνεται. Σήμερα όμως αποτελεί το τέλειο φόντο φωτογράφισης για τα μοντέλα και τα νέα μαγιό που βγαίνουν στην αγορά.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

18. Stockholm, Sweden

Η ζωντανή σύγχρονη πρωτεύουσα αποτελεί ένα κολάζ … Η πορτοκαλί τερακότα των κτιρίων λάμπει μεταξύ των γαλάζιο της θάλασσας και το μπλε του ουρανού όλο το καλοκαίρι… στη συνέχεια καλύπτεται με χιόνι και δυσδιάκριτα φώτα το χειμώνα.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

19. Hong Kong

Μια πολύχρωμη πόλη δεν είναι μια πόλη βαμμένη με μπογιά, με φόντο το γαλάζιο ουρανό ή τη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας , το Χονγκ Κονγκ είναι απλά μια συνηθισμένη πόλη… όμως τη νύχτα μετατρέπεται σε πολύχρωμο χριστουγιεννιάτικο δέντρο. Τα αστραφτερά φώτα αντανακλούν από τους πανύψηλους γυάλινους πύργους και οι ορδές των ροζ και κίτρινων πινακίδων νέον προσθέτουν μια δόση glitter σε όλη την εικόνα.

20 πόλεις γεμάτες χρώματα

20. Reykjavik, Iceland

Το Ρέικιαβικ είναι σαν ένα ουράνιο τόξο στο γαλάζιο ουρανό της Ισλανδίας. Η πόλη βρίσκεται στην ακτή με τα πολύχρωμα κτίρια να έρχονται σε αντίθεση με το μπλε της θάλασσας. Θα θες σίγουρα μια πανοραμική θέα, ώστε να απολαύσεις τις πολύχρωμες στέγες.
ΠΗΓΗ

PC3

c

@

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ? ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !