pc

MMMMMMMMMMM

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ CHAT ΤΟΥ RadioSkyfox.com ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ !

Β

ΓΙΑ ΤΗΝ WEBTV 
ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Loading...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ RESTART
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...
 

Φ

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ [...]


Αν είστε στα μέρη μας, η απάντηση συνήθως περιλαμβάνει δύο λέξεις: καλά κρασιά. Όμως


Αν είστε στα μέρη μας, η απάντηση συνήθως περιλαμβάνει δύο λέξεις: καλά κρασιά. Όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Θα σας μεταφέρουμε ένα περιστατικό που ζήσαμε στο οδοιπορικό μας με το Ford Escape (σ.σ. στην Ευρώπη κυκλοφορεί με το όνομα Kuga), που ήρθε ως συνέχεια της αποστολής μας στο Παλμ Σπρίνγκς για να δοκιμάσουμε τα νέα ελαστικά επιδόσεων της Michelin, Pilot Sport 4 S.
Ξεκινήσαμε από το Λας Βέγκας της Νεβάδα, πήραμε τον Interstate 15 που καταλήγει στο Σολτ Λέικ Σίτι και περίπου 20 μίλια μετά, βγήκαμε στην έξοδο 64. Εκεί πήραμε τον Route 93 που είναι γνωστός και ως «Great Basin Highway» οδηγεί βόρεια και αν τον πάρεις όλο ευθεία, ατελείωτα ευθεία, περνάς αρχικά το Έλι και μετά φτάνεις στο Ουέστ Ουέντοβερ, την πλησιέστερη δηλαδή πόλη στις αλυκές του Μπόνεβιλ.

alamo-accident-d640Όμως δεν φτάσαμε τόσο ψηλά, μάλιστα το συμβάν που καταγράψαμε έλαβε χώρα πολύ νωρίτερα – γύρω στα 65 μίλια απ’ όταν πήραμε τον US93 και με πλησιέστερη πόλη (ή καλύτερα χωριό λόγω μεγέθους) το Άλαμο. Ζευγάρι ηλικιωμένων κινείται με Dodge Charger (!) και στο ύψος του Pahranagat National Wildlife Refuge κόβει ταχύτητα και θέλει να στρίψει αριστερά στο χωματόδρομο που οδηγεί στον… παράδεισο για τους κυνηγούς.
Πρόκειται για δρόμο με μία λωρίδα σε κάθε ρεύμα και ο ηλικιωμένος οδηγός διαστάζει να βγει προς τα αριστερά λόγω επερχόμενου οχήματος. Πίσω του όμως ερχόταν νταλίκα, ο οδηγός της οποίας ξαφνιάστηκε από το δισταγμό, δεν πρόλαβε να φρενάρει επαρκώς και με το εμπρός αριστερά μέρος, χτύπησε το πίσω δεξιά μέρος της μαύρης Dodge. Προφανώς, το εντυπωσιακό αυτοκίνητο βγήκε χαμένο από τη στενή επαφή τρίτου τύπου. Παρότι η σύγκρουση δεν ήταν ιδιαιτέρως σφοδρή, η Dodge κάνει περιστροφή και πέφτει στο χαντάκι στην άκρη του δρόμου.
alamo-accident-b640
Κάπου εκεί φτάνουμε στο σημείο και εμείς. Παρκάρουμε το Kuga με ασφάλεια στον κάθετο δρόμο και σπεύδουμε να βοηθήσουμε. Το ίδιο και οι επιβάτες του pick up που είχε μόλις περάσει από το αντίθετο ρεύμα. Αν και με δυσκολία, το ηλικιωμένο ζευγάρι βγαίνει από το πληγωμένο αυτοκίνητο, ευτυχώς χωρίς να έχουν ούτε γρατζουνιά! Μάλιστα, ο πιο σοκαρισμένος στο συμβάν, ήταν ο οδηγός της νταλίκας που είναι και ο μόνος που έχει σήμα στο κινητό του.
Ο οδηγός του pick up ξέρει καλά την περιοχή και μιλάει αυτός, εξηγώντας τι έχει συμβεί και που. Αφού όλοι είναι καλά, ξεκινάμε και πάλι μιας και έχουμε δρόμο μπροστά. Με το που βγαίνουμε με προσοχή στον κεντρικό δρόμο, αποφεύγοντας θραύσματα και γυαλιά, εντυπωσιασμένοι βλέπουμε δύο οχήματα της αστυνομίας να φτάνουν στο σημείο του ατυχήματος!

alamo-accident-h640Προσέξτε: δεν ήρθαν πάρκαραν στην άκρη και βαριεστημένα άρχισαν να ρωτούν τι έγινε και ποιος έφταιγε. Μεθοδικά οι αστυνομικοί τοποθέτησαν τα οχήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να «αποκλείσουν» το σημείο του ατυχήματος και δύο από αυτούς ακροβολίστηκαν ώστε να διασφαλίσουν πως δεν θα έρθει άλλο όχημα με φόρα – πράγμα προφανώς επικίνδυνο για όλους.
Εμείς βρισκόμαστε πλέον εκτός… ζώνης και συνεχίζουμε προς το βορρά συζητώντας για την άμεση αντίδραση των αρχών. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε χιλιόμετρο και από το αντίθετο ρεύμα περνάει με φόρα και τρίτο όχημα της αστυνομίας. Το ακολουθεί ασθενοφόρο! «Τι λες τώρα…», είναι η προφανής αντίδραση αλλά το ευχάριστο σοκ δεν τελειώνει εκεί. Εντός δευτερολέπτων ακούμε ξανά σειρήνες, αυτή τη φορά είναι πυροσβεστικό όχημα που σπεύδει για παν ενδεχόμενο.
alamo-accident-f640
Όλα αυτά, μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά από την κλήση για βοήθεια και παρότι η πρώτη ενημέρωση έλεγε πως δεν υπήρχε τραυματίας! Λιγότερο από πέντε λεπτά για να αναλάβουν δράση τρία περιπολικά, έξι αστυνομικοί, ιατρική ομάδα με το ασθενοφόρο και η πυροσβεστική! Και όλα αυτά, κάπου στη Νεβάδα, στη μέση του πουθενά.
Αναρωτιέμαι ποια θα ήταν η αντίστοιχη τριμερής αντίδραση κάπου ανάμεσα σε ξεχασμένα από το θεό χωριά στην Ήπειρο, την Πελοπόννησο ή τη Θεσσαλία…
alamo-accident-c640
Υ.Γ. Λιγότερο από τρεις ώρες μετά, περάσαμε ξανά από το σημείο του συμβάντος. Τίποτα δεν μαρτυρούσε πως εκεί είχε λάβει χώρα κάποιο ατύχημα. Όχι μόνο είχαν απομακρυνθεί τα εμπλεκόμενα οχήματα αλλά ο δρόμος είχε καθαριστεί πλήρως (!) από όλα τα γυαλιά, πλαστικά και άλλα μέρη των οχημάτων που είχαν σκορπίσει σε ακτίνα μερικών τετραγωνικών μέτρων.
http://www.newsauto.gr/i-apistefti-antidrasi-se-trocheo-sti-nevada/

PC3

c

@

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ? ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !