pc

MMMMMMMMMMM

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ CHAT ΤΟΥ RadioSkyfox.com ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ !

Β

ΓΙΑ ΤΗΝ WEBTV 
ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Loading...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ RESTART
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...
 

Φ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΙΠΛΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ - ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ !

Ένα τριπλό εντυπωσιακό φαινόμενο θα λάβει χώρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο.  Ο ουρανός θα φωτιστεί από τον κομήτη Honda, ενώ θα ακολουθήσει η ολική έκλειψη της
Σελήνης και η «χιονισμένη» πανσέληνος του Φεβρουαρίου.
lunarΟ κομήτης θα είναι ορατός με γυμνό μάτι το βράδυ της Παρασκευής και θα φωτίσει τον ουρανό με μια πράσινη λάμψη με μωβ ουρά δημιουργώντας ένα πραγματικά μαγευτικό φαινόμενο. Την Παρασκευή τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει και φαινόμενο της ευθυγράμμισης του Ήλιου, της Γης και της Σελήνης όπου η Σελήνη θα εξαφανιστεί καθολικά για ένα διάστημα και μονάχα θα είναι ορατό το στεφάνι που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου.

cometΠαράλληλα, η Σελήνη θα «γεμίσει» και θα είναι πιο φωτεινή από κάθε άλλη περίοδο του χρόνου, ένα φαινόμενο που ονομάζεται «snow moon», καθώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με τα περισσότερα χιόνια και το μεγαλύτερο κρύο.

Συγκεκριμένα, οι παρατηρητές θα δουν αρχικά ένα σκοτείνιασμα του φεγγαριού, που θα γίνεται πιο έντονο όσο περνάει η ώρα. Η έκλειψη της παρασκιάς, που θα διαρκέσει συνολικά περίπου τέσσερις ώρες και 20 λεπτά, θα αρχίσει στις 00:34 ώρα Ελλάδας, θα κορυφωθεί στις 02:43 και θα λήξει στις 04:53.

Το τριπλό αυτό φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια που παρακολουθείται ο ουρανός και το σύμπαν, γεγονός που αυξάνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον.


PC3

c

@

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ? ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !