adv

MMMMMMMMMMM

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ CHAT ΤΟΥ Foxradio.eu ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ !

Β

ΓΙΑ ΤΗΝ WEBTV 
ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ RESTART
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...
 

Φ

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

(VIDEO) ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΣ !


Με σύνθημα το «όλα μπορούν να γίνουν» ο Γιώργος υπερέβαλε εαυτόν και με το πείσμα που διαθέτει, καθώς και το πλεόνασμα των ψυχικών του δυνάμεων, κατέκτησε την κορυφή του...
Με σύνθημα το «όλα μπορούν να γίνουν» ο Γιώργος υπερέβαλε εαυτόν και με το πείσμα που διαθέτει, καθώς και το πλεόνασμα των ψυχικών του δυνάμεων, κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου με ένα ειδικά διαμορφωμένο τροχοκάθισμα, εκεί που η ιστορία και η μυθολογία του Ελληνισμού γίνονται ένα. Εκεί γίνεται σύμβολο αγωνιστικότητας για όλους εμάς, δίνοντάς μας μαθήματα ζωής, δείχνοντάς μας πως οποιαδήποτε δυσκολία και να αντιμετωπίζει ο άνθρωπος στη ζωή του, όταν θέλει μπορεί να ανέβει και στις «πιο δύσκολες κορφές» με τη δύναμη της ψυχής του, ακόμα και σε αυτήν.. του Ολύμπου.

Για τον άθλο του να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μιλάει στο ΡΕΠΡΟΤΕΡ online ο παραπληγικός Γιώργος Τίρρης ο οποίος έκανε περήφανη ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Τίρρης το περασμένο Σάββατο ανέβηκε με το τροχοκάθισμα του στον Όλυμπο εκπληρώνοντας ακόμη ένα όνειρο ζωής ενώ γραμμένες στο αναπηρικό του καροτσάκι ήταν οι φράσεις  «Μολών λαβέ» και «Ή ταν ή επί τας»

Όπως μας ανέφερε «την περασμένη Πέμπτη πήγαμε Θεσσαλονίκη. Μετά πήγαμε Ελασσόνα. Την επόμενη ημέρα μεταβήκαμε στο καταφύγιο που απέχει περίπου 2,5 ώρες προκειμένου να προσαρμοστούμε με το κλίμα, το μειωμένο οξυγόνο και τις καιρικές συνθήκες».

Περιγράφοντας την ημέρα της αποστολής ο Γιώργος Τίρρης μας ανέφερε ότι η αποστολή «ξύπνησε στις 6 το πρωί και στις 7 αναχωρήσαμε. Οι καιρικές συνθήκες ήταν χάλια. Ήταν 0 βαθμοί κελσίου, με ομίχλη, βροχές και αέρα.  Το μονοπάτι ήταν εξαιρετικά δύσβατο. Στη συνέχεια είχε χιόνια και ήταν παγωνιά. Είχε σημεία που είχε γκρεμούς και πάρα πολλές πέτρες και ήταν επικίνδυνο. Αλλά τα καταφέραμε…»

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Κύπριος παραπληγικός δεν μετάνιωσε ούτε και για μια στιγμή για την απόφαση του, τονίζοντας ότι «οι Σπαρτιάτες δεν ρωτούσανε πόσοι είναι αλλά πού είναι».

Ερωτηθείς για το πώς πήρε την απόφαση να κατακτήσει τον Όλυμπο ο Γιώργος Τίρρης ανέφερε ότι «την απόφαση την πήρα γιατί ο Όλυμπος είναι ιστορικό βουνό. Εκεί γεννήθηκε η Ελληνική μυθολογία και ο Ελληνισμός.

Είναι το πιο ψηλό βουνό στην Ελλάδα και πολύ επικίνδυνο και ήταν πρόκληση για μένα».

Η περηφάνια…

Και τελικά ο Γιώργος Τίρρης κατάφερε άλλο ένα άθλο, γεγονός που έφερε συναισθήματα υπερηφάνειας.

«Όταν κατάφερα να ανεβώ την κορυφή ένιωσα ικανοποίηση αφού έφερα εις πέρας ακόμη μια δύσκολη αποστολή. Βέβαια αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια των καταδρομέων από Κύπρο και Ελλάδα. Με την ευκαιρία θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον αγώνα που έδωσαν να επιτευχθεί ο στόχος που θέσαμε εξαρχής. Σίγουρα το να καταφέρεις να ανέβεις στα 2,911 μέτρα με αναπηρικό δεν είναι ότι πιο εύκολο και σίγουρα νιώθεις περηφάνια. Χρειάστηκαν πολλές ώρες προετοιμασία στο γυμναστήριο αλλά και μελέτης του μονοπατιού», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης εξαιρετικά επικίνδυνη ήταν και η επιστροφή από τον Όλυμπο όπως ανέφερε ο νεαρός.  «Το να κατεβείς με τροχοκάθισμα ένα βουνό είναι πιο επικίνδυνο γιατί με το παραμικρό λάθος ανατρέπεται το καροτσάκι».

Επίσης ο Γιώργος Τίρηης ευχαρίστησε την «Ηλιαχτίδα ζωής» καθώς και τα δυο μέλη του της Capture moment που με ακολούθησαν αφιλόκερδος και έκαναν δυο μήνες προετοιμασία για να καταφέρουν να ανεβούν και αυτοί μαζί μου την κορυφή του Ολύμπου.

Ο Κύπριος παραπληγικός ετοιμάζει τον επόμενο του άθλο τον οποίο επιφυλάσσει για έκπληξη. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

 

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ? ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !