pc

MMMMMMMMMMM

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ CHAT ΤΟΥ RadioSkyfox.com ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ !

Β

ΓΙΑ ΤΗΝ WEBTV 
ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Loading...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ RESTART
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...
 

Φ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ >>>


Τα αεροπορικά δυστυχήματα με θύματα αθλητικές ομάδες ή μεμονωμένους δημοφιλείς αθλητές μένουν στην ιστορία και χαράσσονται στη μνήμη των φιλάθλων. Το παρόν χρονολόγιο ανατρέχει στο παρελθόν και καταγράφει όλα ή σχεδόν όλα τα αεροπορικά δυστυχήματα με αθλητικό ενδιαφέρον, από το
1948 έως το πιο πρόσφατο με το ξεκλήρισμα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σαπεκοένσε στα τέλη του 2016.
8 Νοεμβρίου 1948
6 παίχτες της εθνικής ομάδας χόκεϊ επί πάγου της Τσεχοσλοβακίας χάνουν τη ζωή τους, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται στη Μάγχη. Είναι το δεύτερο κλιμάκιο της ομάδας, που μεταβαίνει από το Παρίσι στο Λονδίνο για αγώνα επίδειξης.
4 Μαΐου 1949
Αεροσκάφος που μεταφέρει την πρωταθλήτρια Ιταλίας Τορίνο, συντρίβεται στο λόφο Σουπέργκα, που δεσπόζει της πόλης του Τορίνο. Τη συντριβή του αεροσκάφους ακολουθεί πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες (18 ποδοσφαιριστές, 5 παράγοντες της ομάδας και τα 8 μέλη του πληρώματος). Η περίφημη «γκρανάτα» επέστρεφε από τη Λισαβώνα, όπου είχε δώσει φιλικό αγώνα με την Μπενφίκα.
28 Οκτωβρίου 1949
O διάσημος γάλλος πυγμάχος, Μαρσέλ Σερντάν, επιβιβάζεται σε αεροσκάφος της Air France, προκειμένου να επισκεφθεί την αγαπημένη του Εντίθ Πιάφ, η οποία εμφανίζεται στη Νέα Υόρκη. Για άγνωστους λόγους κι ενώ πετά πάνω από το νησί Σάο Μιγκέλ των Αζορών, το αεροπλάνο γίνεται συντρίμμια, παίρνοντας στο θάνατο και τους 48 επιβαίνοντες (37 επιβάτες και 11 μέλη πληρώματος). Την ιστορία θα μείνει να θυμίζει στο διηνεκές το τραγούδι «Hymne à l' amour» («Ύμνος στην αγάπη»), ένα από τα κορυφαία της θρυλικής ερμηνεύτριας, αφιερωμένο στο Σερντάν.
5 Ιανουαρίου 1950
Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Σοβιετικής Ένωσης συντρίβεται κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο του Σβερντλόφσκ (νυν Γεκατερίνενμπουργκ Ρωσίας), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα 13 μέλη της Εθνικής Ομάδας Χόκεϊ επί Πάγου της Σοβιετικής Ένωσης.
9 Δεκεμβρίου 1956
5 παίχτες του αμερικανικού ποδοσφαίρου σκοτώνονται, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν «καρφώνεται» στο όρος Σλέσι του Καναδά. Οι αθλητές, που ανήκαν στις ομάδες «Σασκάτσιουαν Ραφράιντερς» και «Γουίνιπεγκ Μπλου Μπόμπερς» επέστρεφαν στο Κάλγκαρι από το Βανκούβερ, όπου είχαν λάβει μέρος στον Αγώνα των Αστέρων (All Star Game) του αθλήματος.
6 Φεβρουαρίου 1958
Αεροπλάνο, που μεταφέρει πίσω στην πατρίδα την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συντρίβεται κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ριμ του Μονάχου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 23 από τους 43 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και 8 ποδοσφαιριστές της ομάδας. Η πτήση τσάρτερ της British Airways προερχόταν από το Βελιγράδι, όπου οι «μπέμπηδες» του Ματ Μπάσμπι είχαν αποσπάσει ισοπαλία 3-3 από τον Ερυθρό Αστέρα και είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.
14 Αυγούστου 1958
6 ξιφομάχοι της Εθνική Αιγύπτου περιλαμβάνονται στα θύματα αεροπορικού δυστυχήματος στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το αεροπλάνο της KLM στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Νέα Υόρκη, κατέπεσε στ’ ανοιχτά της Ιρλανδίας, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο και οι 99 επιβαίνοντες.
16 Ιουλίου 1960
Οκτώ ποδοσφαιριστές της Ολυμπιακής Ομάδας της Δανίας βρίσκουν τραγικό θάνατο, όταν το αεροπλάνο που τους μεταφέρει στο Χέρνιγκ για αγώνα προετοιμασίας, καταπέφτει αμέσως μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.
29 Οκτωβρίου 1960
16 παίχτες της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου του Πολιτειακού Πολυτεχνείου της Καλιφόρνιας χάνουν τη ζωή τους, όταν το αεροπλάνο που τους μεταφέρει συντρίβεται στο Τολίντο του Οχάιο.
15 Φεβρουαρίου 1961
18 αμερικανοί πρωταθλητές του πατινάζ χάνουν τη ζωή τους, όταν το αεροπλάνο που τους μεταφέρει συντρίβεται μόλις έξι χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες. Η αποστολή μετέβαινε στην Πράγα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πατινάζ.
3 Απριλίου 1961
8 ποδοσφαιριστές της χιλιανής ποδοσφαιρικής ομάδας Green Cross είναι μεταξύ των θυμάτων αεροπορικού δυστυχήματος στις Άνδεις. Το αεροπλάνο μετέφερε ένα τμήμα της αποστολής της ομάδας από το Κάστρο στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο για αγώνα.
6 Φεβρουαρίου 1965
22 μέλη της αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας Αντόνιο Βάρας της Χιλής χάνουν τη ζωή τους, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται στην περιοχή των Άνδεων. Η ομάδα μετέβαινε στην Ουρουγουάη για αγώνα με την Καμαντέο του Μοντεβιδέο.
28 Ιανουαρίου 1966
8 μέλη της εθνικής ομάδας κολύμβησης της Ιταλίας είναι ανάμεσα στα 46 θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος στη Βρέμη της τότε Δυτικής Γερμανίας. Το αεροπλάνο ανήκε στη Λουφτχάνσα.
26 Σεπτεμβρίου 1969
17 ποδοσφαιριστές και τρία μέλη του τεχνικού επιτελείου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βολιβίας The Strongest χάνουν τη ζωή τους, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συντρίβεται κοντά στην πόλη Βιγιόκο. Μετέβαιναν στην πόλη Σάντα Κρουζ για αγώνα επίδειξης.
15 Φεβρουαρίου 1970
Ο προπονητής και 11 παίκτριες της εθνικής ομάδας πετοσφαίρισης του Πουέρτο Ρίκο σκοτώνονται, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται κοντά στο αεροδρόμιο του Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας.
2 Οκτωβρίου 1970
14 παίκτες και ο προπονητής της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Γουϊτσίτα χάνουν τη ζωή τους, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται στο Κλίαρ Κρικ του Κολοράντο.
14 Νοεμβρίου 1970
37 παίχτες και 9 μέλη του τεχνικού επιτελείου της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου Μάρσαλ σκοτώνονται, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια.
13 Οκτωβρίου 1972
Το αεροσκάφος που μεταφέρει την ομάδα ράγκμπι του Μοντεβιδέο συντρίβεται στις Άνδεις. Στο δυστύχημα χάνουν τη ζωή τους 12 από τους παίκτες της ομάδας, ενώ οι επιζώντες μένουν στη χιονισμένη πλαγιά για περίπου 70 ημέρες και επιδίδονται σε ανθρωποφαγία για να μείνουν στη ζωή.
6 Οκτωβρίου 1976
Τα 24 μέλη της εθνικής ομάδας ξιφασκίας της Κούβας βρίσκουν τραγικό θάνατο, όπως και άλλοι 49 επιβαίνοντες, όταν στο αεροσκάφος που επιβαίνουν εκρήγνυνται δύο βόμβες, καθώς πετάει πάνω από το νησί Μπαρμπέιντος της Καραϊβικής. Η ενέργεια αποδίδεται σε άτομα που αντιπολιτεύονται τον Φιντέλ Κάστρο.
13 Δεκεμβρίου 1977
29 μέλη της αποστολής της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Έβανσβιλ των ΗΠΑ σκοτώνονται, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται στην περιοχή του Έβανσβιλ της πολιτείας Ιντιάνα. Μετέβαιναν στο Μερφρίσμπορο του Τενεσί για αγώνα με το τοπικό πανεπιστήμιο.
11 Αυγούστου 1979
Δύο αεροπλάνα της «Αεροφλότ» τύπου «Τουπόλεφ 134» συγκρούονται στον αέρα, κοντά στην πόλη Ντνιπροντζέρζινσκ της τότε ΣΣΔ της Ουκρανίας (νυν Καμιάνσκε Ουκρανίας), από λάθος των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 178 επιβαίνοντες. Το ένα αεροπλάνο μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Παχτακόρ Τασκένδης (14 ποδοσφαιριστές, 2 προπονητές και ένα παράγοντας), που μετέβαινε στον Μινσκ της ΣΣΔ της Λευκορρωσίας, όπου θα έδινε αγών με την τοπική Δυναμό για το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης.
14 Μαρτίου 1980
22 μέλη της ερασιτεχνικής ομάδας πυγμαχίας των ΗΠΑ (αθλητές, προπονητές, συνοδοί) σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Οι νεαροί πυγμάχοι μετέβαιναν στο Κατοβίτσε για αγώνες προετοιμασίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 87 νεκρούς.
14 Ιανουαρίου 1986
Κατά τη διάρκεια του Ράλι Παρίσι­ - Ντακάρ, ένα από τα ελικόπτερα του αγώνα συντρίβεται στην περιοχή του Μάλι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο δημιουργός του αγώνα Τιερί Σαμπίν, ο γάλλος πιλότος Χαβιέ Μανού, ο τραγουδιστής Ντανιέλ Μπελαβουάν και ακόμη δύο άτομα.
8 Δεκεμβρίου 1987
Όλη η 43μελής αποστολή της Αλιάνσα Λίμα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, συνοδοί, δημοσιογράφου και οπαδοί) αφανίζεται, όταν το αεροσκάφος που τους μεταφέρει συντρίβεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της πρωτεύουσας του Περού Λίμα. Η ομάδα επέστρεφε στην έδρα της από αγώνα πρωταθλήματος. Ο μόνος διασωθείς του αεροπορικού δυστυχήματος είναι ο πιλότος.
7 Ιουνίου 1989
15 ποδοσφαιριστές της ομάδας επίδειξης «Kleurrijk Elftal» («Έγχρωμη Ομάδα») σκοτώνονται, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του αεροδρόμιο του Παραμαρίμπο, πρωτεύουσας του Σούριναμ. Όλοι οι παίχτες είχαν καταγωγή από το Σουρινάμ και αγωνίζονταν σε ομάδες της Ολλανδίας. Μετέβαιναν στην πατρίδα τους για φιλικά παιγνίδια με τοπικές ομάδες. Την ομάδα δεν ακολούθησαν μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως ο Ρουντ Γκούλιτ και ο Φρανκ Ράικαρντ, επειδή δεν πήραν άδεια από τη Μίλαν, όπου αγωνίζονταν. Συνολικά, στο αεροπορικό αυτό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 176 άνθρωποι, ενώ διασώθηκαν 11.
27 Απριλίου 1993
Στρατιωτικό αεροσκάφος της Ζάμπια, που μετέφερε την αποστολή τής πολλά υποσχόμενης εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Ζάμπιας στη Σενεγάλη για αγώνα της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου, συντρίβεται στη θάλασσα στ’ ανοιχτά της Γκαμπόν. Και οι 30 επιβαίνοντες (25 μέλη της αποστολής και το πενταμελές πλήρωμα), χάνουν τη ζωή τους.
27 Ιανουαρίου 2001
10 μέλη της αποστολής της ομάδας καλαθοσφαίρισης του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα σκοτώνονται, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επιβαίνουν συντρίβεται στην περιοχή Στράσμπουργκ της πολιτείας Κολοράντο των ΗΠΑ.
15 Σεπτεμβρίου 2007
Ο διάσημος βρετανός οδηγός αγώνων ραλί Κόλιν ΜακΡέι βρίσκει τραγικό θάνατο, όταν συντρίβεται στη Σκωτία το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνει. Νεκροί ανασύρονται από τα συντρίμμια ο πεντάχρονος υιός του και άλλοι δύο επιβάτες.
7 Σεπτεμβρίου 2011
Αεροσκάφος τύπου Yak-­42 συντρίβεται κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Γιάροσλαβλ (300 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας), με τραγικό απολογισμό 45 νεκρούς, όλοι μέλη της αποστολής της τοπικής Λοκομοτίβ, που εκείνη την εποχή δέσποζε στο χόκεϊ επί πάγου της Ρωσίας.
9 Μαρτίου 2015
Κατά τη διάρκεια γυρισμάτων γαλλικού τηλεοπτικού σόου στην Αργεντινή, συγκρούονται στον αέρα δύο ελικόπτερα της παραγωγής. Νεκροί ανασύρονται και οι 10 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους η γαλλίδα ολυμπιονίκης της κολύμβησης Καμίγ Μιφά, η συμπατριώτισσά της ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό και ο ­επίσης­ γάλλος ολυμπιονίκης της πυγμαχίας Αλέξις Βαστέν.
28 Νοεμβρίου 2016
Αεροσκάφος τύπου ΒΑ-146, που εκτελεί πτήση τσάρτερ από τη Σάντα Κρους της Βολιβίας στην Μπογοτά της Κολομβίας, συντρίβεται στα βουνά της Κολομβίας, λίγα λεπτά πριν από την προσγείωσή του, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο οι 71 από τους 77 επιβαίνοντες. Στο αεροπλάνο της βολιβιανής εταιρείας LaMia επέβαιναν η 47μελής αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βραζιλίας Σαπεκοένσε, που επρόκειτο να αγωνιστεί με την Ατλέτικο Νασιονάλ στον πρώτο τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα, 21 δημοσιογράφοι και τα 9 μέλη του πληρώματος. Διασώζονται τρεις ποδοσφαιριστές, ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη του πληρώματος.

ΠΗΓΗ

PC3

c

@

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ? ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !