pc

MMMMMMMMMMM

ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ CHAT ΤΟΥ RadioSkyfox.com ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ-ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ !

Β

ΓΙΑ ΤΗΝ WEBTV 
ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Loading...

ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΑΤΕΙΣΤΕ ΕΔΩ RESTART
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ...
 

Φ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Πάρτε σκύλο και κερδίστε χρόνια ζωής, συμβουλεύουν ερευνητές


Τα άτομα που απολαμβάνουν τη συντροφιά ενός κατοικιδίου και συγκεκριμένα σκύλου έχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο ή άλλες αιτίες, σύμφωνα με
σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Scientific Reports.
Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Ουψάλα μελέτησε στοιχεία από εθνικά αρχεία της Σουηδίας για πάνω από 3,4 εκατομμύρια άτομα, 40-80 ετών, εστιάζοντας στη σχέση της καρδιαγγειακής υγείας με την κατοχή σκύλου.



Οι συμμετέχοντες δεν είχαν ιστορικο καρδιαγγειακής νόσου το 2001 που εντάχθηκαν στο δείγμα.

«Ένα πολύ ενδιαφέρον εύρημα προέκυψε από τη μελέτη.

Η παρουσία σκύλου απεδείχθη ιδιαιτέρως προστατευτική για την ζωή των ιδιοκτητών των κατοικιδίων, και ειδικότερα αυτών που ζουν μόνοι.

Η μοναξιά θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και θάνατο, συγκριτικά με την συμβίωση με άλλα άτομα.
Τα αποτέλεσματα έδειξαν λοιπόν ότι τα άτομα που ζούσαν μόνα αλλά είχαν σκύλο είχαν 33% μειωμένο κίνδυνο θανάτου και 11% μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, συγκριτικά με όσους ζούσαν μόνοι και δεν είχαν τετράποδο σύντροφο.
Ενδιαφέρον είναι και το εύρημα ότι τα άτομα που εξέτρεφαν σκύλους για κυνήγι ήταν περισσότερα προστατευμένα», αναφέρει ο Μουενυα Μουμπανγκα, συγγραφέας της μελέτης.
Και ο Τοβ Φαλλ, επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ιατρικών Επιστημών και το Εργαστήριο Επιστήμης της Υγείας του σουηδικού πανεπιστημίου συμπληρώνει ότι «αυτού του είδους οι επιδημιολογικές μελέτες δεν παρέχουν σαφείς απαντήσεις για το πως οι σκύλοι παρέχουν προστασία στην καρδιαγγειακή υγεία.
Γνωρίζουμε όμως πως οι ιδιοκτήτες σκύλων γενικά έχουν υψηλότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης, κάτι που ενδεχομένως εξηγεί εν μέρει τα παρατηρούμενα αποτελέσματα.
Βέβαια, δεν αποκλείονται η γενικότερη ευεξία να παίζει ρόλο συνδυαστικά με τις κοινωνικές επαφές και τις επιδράσεις του σκύλου στο βακτηριακό μικροβίωμα του ιδιοκτήτη».
Τέλος, ο ερευνητής σημειώνει και τις διαφορές που προϋπάρχουν της απόκτησης του σκύλου που μπορεί να επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, όπως το γεγονός ότι η επιλογή απόκτησης κατοικιδίου τείνει να συνδέεται με πιο δραστήρια ζωή και καλύτερη υγεία.


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ LIKE ΕΔΩ >>

PC3

c

@

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ? ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ !